Telefon: 370 21 090
E-post: post@a1tannlegen.no

Kosmetisk tannbehandling

Kosmetisk tannbehandling

Mange mennesker ønsker seg et pent smil med hvite tenner som står pent i tannbuen. Et pent smil trenger ikke være perfekte tenner eller kritthvite tenner. Vi behandler mange pasienter og det finnes like mange forskjellige ønsker og syn på hva er et pent smil er. Vi tar alltid utgangspunkt i ditt ønske og dine tenner og hva som kan gjøres ut ifra din situasjon. Det er mange variabler som bestemmer hvilken behandling som er best for deg. Det vil alltid bli diskutert forskjellige behandlingsalternativ og kostnad.

 

Det kan være alt fra fjerning av missfarginger, bytte missfargede fyllinger, bleking av tenner, porselensfasader, kroner, implantater og større arbeider som broer. I dag har vi gode materialer og teknikker til å gi pasienten et flott smil. Dette gjøres i dialog med pasienten og det er viktig for oss at du som pasient blir fornøyd.

 

 

Tannbleking

I dag er det mulig å bleke tenner. Det gjøres på tannlegekontoret eller hjemme. Ved hjemme bleking fremstilles en blekeskinne som er tilpasset dine tenner. I skinnen legges en gel som du sover med eller har i munnen noen timer per dag. Dette repeteres til du ser et blekeresultat du er fornøyd med, normalt en ukes tid. Bleking er en enkel og hurtig behandling som kan gi et veldig godt estetisk resultat.

Fasader

Porselensfasader eller skallfasetter er det samme. Det er et tynt porselensskall som blir limt på tennene etter at en del av emaljen har blitt fjernet. Med porselensfasader kan vi korrigere missfargede tenner, skjeve tenner, tenner med feil fasong eller størrelse. Dette er en relativt skånsom måte og behandle estetiske problemer på. Det gir deg et holdbart resultat mht farge og glans. Føles som dine egne tenner.

Fjerning av missfarging

Tenner kan bli missfarget av mat og drikke. Og i løpet av et år blir det gjerne et belegg/ tannstein som lett trekker til seg farge og du ser det som et brunt belegg. Tannstein fjernes med spesielle instrumenter eller ultralyd. Missfarging poleres vekk med en grov polerpasta. Røyk og snus og enkelte medisiner missfarger tenner. Dette lar seg fjerne med pussing.

Motforestillinger

Blekemidlet er en peroxyd og det er ikke anbefalt å overdrive bleking. Den vanligste bivirkning av bleking er ising, dette er forbigående. Men har du sensitive tenner i utgangspunktet og mange følsomme tannhalser anbefaler vi ikke bleking.