Telefon: 370 21 090
E-post: post@a1tannlegen.no

Nye tenner på et besøk

Nye tenner på et besøk

Hvordan fungerer teknologien?

Tannlegen preparerer tannen din på samme måte som for en tradisjonell krone eller fasade, det er i neste steg at forskjellen er stor. I stedet for et avtrykk av tennene med avtrykksmasse i munnen blir det tatt en digital video med et spesialkamera. Bildet blir omdannet til en tredimensjonal modell av tannen og brukes som modell for fremstilling av den nye tannen. Når tannlegen er fornøyd med designet blir dataene sent til en avansert fres, (CNC) som fremstiller tannen av en høykvalitets keramisk porselensblokk. Prosessen tar fra 6 til 30 minutter avhengig av hvilken type fres som brukes, hva slags blokk som passer best og hvilken tann som skal fremstilles. Enten du trenger å rehabilitere eller lage nye kroner, fyllinger eller fasader i porselen, gjøres denne behandlingen med CEREC på klinikken vår.

De keramiske blokkene kommer i en rekke ulike nyanser og farger og blokken til din tann velges ut ifra at den skal passe best mulig til tennene omkring. Etter at kronen eller fasaden er frest ut kan tannlegen legge til små karakteristiske trekk før den enten poleres eller glaseres i en ovn. Nå er kronen eller fasaden klar til å sementeres til den preparerte tannen.

 

Hva koster CEREC?

Du tror kanskje at reparasjoner utført ved hjelp av høyteknologisk utstyr som CEREC koster mye mer enn tradisjonelt fremstilte kroner eller fasader. Slik er det heldigvis ikke, det er faktisk liten eller ingen forskjell i pris. Dette skyldes at du bare trenger ett tannlegebesøk og at klinikken ikke har tanntekniker kostnader med CEREC arbeidet.

 

Alt skjer på ett besøk

du trenger bare å komme en gang til tannlegen i stedet for 2 eller 3 besøk. Dette betyr mindre fravær fra jobb og andre forpliktelser.

Bedøvelse kun en gang

siden hele behandlingen er unnagjort på en drøy time trenger du sannsynligvis ikke påfyll av bedøvelse underveis

 

Full kontroll

siden kronen er både designet og produsert av din tannlege har en full kontroll både på utseende og tilpasning. Med en tradisjonell krone produsert på labb har teknikeren aldri møtt deg og sett dine tenner.

 

 

Ingen midlertidig –

med arbeid produsert hos et tannteknisk laboratorium vil du måtte gå med midlertidige kroner eller fasader mens du venter på det ferdige arbeidet.