Telefon: 370 21 090
E-post: post@a1tannlegen.no

Teknologi og innovasjon

Teknologi og innovasjon

Vi henger med i utviklingen og er til tider i forkant av den.  Kroner fremstilt mens en venter i tannlegestolen var vi tidlig ute med. Allerede tilbake i 2005 investerte vi i vår første 3D CAD /CAM maskin som både kan filme i munnen og freser ut tenner i løpet av en drøy times tid. Nå 7 år etter er vi allerede i gang med 3. maskinen av denne typen, CEREC Omnicam.

Laser til bruk i tannlegepraksis var vi også tidlig ute med. I 2006 fikk vi vår første laser for bløtvevs kirurgi. Dog ser det ut til at laser for å bore med lar vente på seg litt hos oss. Når det kommer, og er formålstjenlig er vi nok med der også.

Tannimplantat operasjner har presset ønskene om en mulighet for å kunne gjøre 3 dimensjonale røntgenbilder fremover. 3D røntgen bilder har frem til nå vært mulig ved å benytte CT for medisinsk bruk. Denne teknologien har gjort det mulig å måle hvor mye ben vi har får å feste våre tannimplantater, samt en god mulighet for å kunne se inn i mellom røtter og skjønne hvor strukturer ligger i forhold til hverandre.

3D røntgen bilder kan nå tas i vår egen klinikk. I 2010 var vi med på et prosjekt med en av verdens største produsenter av røntgen. Utfallet ble at vi i dag er en av de norske tannklinikkene som kan ta 3D røntgenbilder. 3D røntgen bilder omtales som CBCT . En egen teknologi til bruk for tannleger. En av fordelene er at røntgendosen er betydelig redusert i forhold til medisinsk CT. Vi tilbyr denne tjenesten i dag, og vi bruker denne  spesielt til planlegging av implantatbehandling.

Kombinasjonen av 3d CAD / CAM og Cone Beam CT (CBCT), gjør at vi kan ta våre planlagte 3D skisser for tannplassering  inn i 3D røntgen bildene slik at vi kan plassere implantatene ihht hvor vi ønsker at tennene skal komme. Når vi så vet hvor vi bør plassere implantatene i kjeven kan vi bruke CNC fresemaskinen som vanligvis sliper tenner til å lage boremaler som passer til deg som pasient. Dan kan vi plassere implantater med høy presisjon.

Snorke og søvn apné behandling. Som en av de første klinikkene i Norge har vi tatt utdannelse i bruk av akustiske målinger til å bestemme hvor mye luftpassasje det er i luftveiene. Enkelte mennesker er plaget med at de stopper å puste mens de sover som følge av at luftveiene blokkeres av at tungen og svelget kollapser / eller det er trang passasje. Vi produsere nå snorke/apne skinner som er individuelt tilpasset ved hjelp av akustiske målinger ( ekkolod) i nese og svelg. Ved å bruke disse skinnene kan de som kun er moderat plaget få et enklere apparat en c-pap å sove med. De akustiske målingene gjør vi med Pharyngometri.

 

SiroLaser

Liten anvennlig diodelaser. Indikasjoner for bløtvev, rotfyllinger, sår som after ol.

Pharyngometri

Et av få måleapparater for akkustiste volum målinger i nese og svelg. Vi bruker dette til å bestemme i hvilken possisjon apne og snorkeskinnene skal lages.

Cone Beam CBCT

Ved hjelp av CBCT (3D røntgen) kan vi nå se strukturer vi bare får kunne drømme om. Typisk bruk er tannimplantater, visdomstenner og vriene rotfylliner.

CEREC 3D

Avansert teknologi for direkte fremstilling av nye tenner mens du venter. Systemet består av 3D video for avtrykk, programvare for 3D design og en fres for å skjære ut nye tenner av porselens emner.